Joonas

 

joonas_kolehmainen_pr-1pieni_ngate

Olen 35-vuotias yksinasuva mies Helsingin Alppilasta. Työskentelen tällä hetkellä viestintä- ja sisällöntuotantotehtävissä mobiilialalla. Koulutukseltani olen valtiotieteiden maisteri (viestintä). Toimin kuntavaalikaudella 2017-21 Helsingin vihreän valtuustoryhmän varajäsenenä sekä liikuntajaoston jäsenenä.

Olen syntynyt Suomen metsäisimmässä kaupungissa Kuhmossa, mikä lienee tehnyt minusta luontoystävän. Muutin sieltä kuitenkin jo 15 vuotiaana omilleni Pohjois-Savon Lapinlahdelle, kun menin lukioon. Asuin vuosituhannen vaihteessa myös viisi vuotta Tallinnassa, missä opiskelin AV-mediaa. Olenpa ehtinyt kiertää maapallonkin kertaalleen ollessani mukana UpWithPeople -järjestön WorldSmart vaihto-ohjelmassa. Asetuin Tallinnan vuosien jälkeen asumaan Helsinkiin ja sittemmin olen työskennellyt mm. kasinolla, taidegalleriassa, toimittajana ja  verkkosisältöjen parissa. Eräässä mielessä olen siis tyypillinen digiajan”silpputyöläinen”.

Vapaa-ajalla ahmin kirjoja ja voimailen. Minuun saattaa törmätä porvoonkadun punttiksella, lenkiltä keskuspuistosta tai altaasta itiksessä. Viikonloppuisin mahdollisesti kahvilta/kaljalta karhupuistosta.

Lappilaisten sanaelmaa mukaillen: mies voi lähteä erämaasta, mutta erämaa ei lähde miehestä. Siksi olen politiikassa umpivihreä ja käsitän sen siten, että kaiken poliittisen toiminnan lähtökohtana pitää uudella vuosituhannella olla ympäristön kestokyvyn asettamat reunaehdot. Meillä ei ole enää varaa muuhun. Ihmiskunnan kohtalonkysymys on, että pystymmekö pitämään tämän planeetan elinkelpoisena.

Politiikassa pidän esillä yksinasuvien asiaa sekä yhteisöllisyyden ja yrittämisen teemoja. Minulla ei ole omistuksia pörssiyhtiöissä, enkä ole ammattiliiton jäsen.

Jokaisella on vastuu itsestään, mutta kaikki eivät aina ole samalla viivalla. Olemme vuosisatoja erottaneet itsemme eläimistä ja luonnosta toteamalla niiden olevan meidän armoilla ja siten vapaasti riistettävissä. Talous- ja menestystajattelumme on luisunut hiljalleen kohti ajatusmallia, joka hyväksyy eriarvoisuuden ja ihannoi oman edun tavoittelua. Meidän haasteemme on muuttaa tämä ajattelutapa. Vaihtoehtoja on, jos haluamme tarttua niihin.

Kannen kuva: Petri Tuohimaa