Joonas

 

joonas_kolehmainen_pr-1pieni_ngate

Olen 37-vuotias yksinasuva mies Helsingin Alppilasta. Toimin kuntavaalikaudella 2017-21 Helsingin vihreän valtuustoryhmän varajäsenenä sekä liikuntajaoston jäsenenä. Koulutukseltani olen valtiotieteiden maisteri (viestintä).

Olen syntynyt Suomen metsäisimmässä kaupungissa Kuhmossa, mikä lienee tehnyt minusta luontoystävän. Opiskelin vuosituhannen vaihteessa viisi vuotta Tallinnassa, jonka jälkeen asetuin asumaan Helsinkiin. Olen työskennellyt mm. kasinolla, taidegalleriassa, toimittajana ja verkkosisältöjen parissa. Eräässä mielessä olen siis tyypillinen digiajan ”silpputyöläinen”.

Vapaa-ajalla ahmin kirjoja ja voimailen. Minuun saattaa törmätä kisahallilla, porvoonkadun punttiksella tai lenkillä keskuspuistossa.

Lappilaisten sanaelmaa mukaillen: mies voi lähteä erämaasta, mutta erämaa ei lähde miehestä. Siksi olen politiikassa umpivihreä ja käsitän sen siten, että kaiken poliittisen toiminnan lähtökohtana pitää olla ympäristön kestokyvyn asettamat reunaehdot. Meillä ei ole enää varaa muuhun. Ihmiskunnan kohtalonkysymys on, kykenemmekö pitämään tämän planeetan elinkelpoisena.

Politiikassa pidän esillä yksinasuvien asiaa sekä yhteisöllisyyden ja yrittämisen teemoja. Minulla ei ole merkittäviä sidonnaisuuksia, enkä ole ammattiliiton jäsen.

Jokaisella on vastuu itsestään, mutta kaikki eivät aina ole samalla viivalla. Olemme vuosisatoja erottaneet itsemme eläimistä ja luonnosta toteamalla niiden olevan meidän armoilla ja siten vapaasti riistettävissä. Talous- ja menestystajattelumme on luisunut hiljalleen kohti ajatusmallia, joka hyväksyy eriarvoisuuden ja ihannoi oman edun tavoittelua. Meidän haasteemme on muuttaa tämä ajattelutapa. Vaihtoehtoja on, jos haluamme tarttua niihin.

Kannen kuva: Petri Tuohimaa