Helsingin budjettisopu tuo lisää rahaa ulkoliikuntapaikkojen rakentamiseen

Pormestarin veronale meni läpi, mikä tarkoittaa n.70 miljoonan euron lovea kaupungin kehittämiseen. Samalla päätettiin listätä menoja, joten kokonaisvaikutukset ovat n.100 miljoonaa. Nämä muutokset nojaavat arvioihin, joissa talouskasvu jatkuu vahvana tulevina vuosina. Tässä keskeiset rahalliset muutokset.

Jos budjettisopu on herättänyt ristiriitaisia tunteita mm. veronalennuksen vuoksi, niin kyllä sinne mahtuu positiivistakin. Yksi niistä sivuaa omaa tonttiani liikuntapuolella, jonne nyt syntyneessä sovussa ohjataan lisää rahaa ulkoliikuntapaikkojen rakentamista varten: yhteensä 3 miljoonaa. Helsingissä epäsuhta on koskenut erityisesti koillisia ja itäisiä kaupunginosia, jotka ovat jääneet saamapuolen asemaan aiempina vuosina. Kuluneen kymmenen vuoden aikana kaupungin investoinnit liikunta-infran rakentamiseen ovat huvenneet 20 miljoonasta alle 5 miljoonaan. Nyt suunta kääntyy ja melkein tuplaantuu, mikä on hyvä asia. Lisäksi budjetti osoittaa 2 miljoonaa lasten ja nuorten harrastustakuun toteuttamiseen ja liikkumattomuuden vähentämiseen. Investointien sovituilla uudelleenkohdennuksilla varmistetaan, että esim. uusille asuinalueille, kuten Kruununvuoreen rakennetaan tarvittavat ulkoliikuntapaikat. Mediaanihinta ulos rakennettavalla liikuntapaikalle (kuntoilupiste, painonnostotornit, korisnurkka jne.) on n.250 000€, joten lisärahalla voidaan saada paljon aikaan.

Muutoin budjetin menolisäykset ovat ajan hengen mukaisia. Talous kasvaa joten liikkumavaraa on enemmän. 21 miljoonan lisärahat erityisesti sosiaali- ja terveyspuolelle ovat todella tervetulleita. 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s