621 ääntä yksinasuvien puolesta

Kuntavaalit on käyty ja paluu arkeen odottaa. Oma tunnelmani näin vaalien jälkeisenä maanantaina on osittain pöllömystynyt ja toisaalta varsin vakava.

Ensikertaa ehdolla olevalle vihreälle miehelle, joka on jo reippaasti yli kolmekymppinen, on tulos, joka tuo varavaltuutetun paikan varsinkin nuorten suosimassa puolueessa, todella hyvä saavutus. Olen nöyrästi kiitollinen helsinkiläisten antamasta luottamuksesta. Vaalitulos oli vihreille todella hyvä joka puolella Suomea, mikä osaltaan kertoo siitä, että sukupolvi, johon minäkin kuulun, on ottamassa paikkansa politiikan eturivissä. Olen tästä riemuissani! Vihreät ovat aidosti eteenpäin katsova tulevaisuuden tekijä ja luotan siihen, että painoarvomme päätöksenteossa tulee tulevina vuosina ja tulevissa vaaleissa vain kasvamaan entisestään.

Kasvava vastuu pitää sisällään velvollisuuden tehdä kovasti töitä. Asioihin on paneuduttava ja päätökset on kyettävä perustelemaan. Lupaan sen tehdä varavaltuutetun ominaisuudessa niin hyvin kuin pystyn. Sekään ei pelkästään riitä, sillä olen sitä mieltä, että yhteys ihmisiin on säilytettävä kuutelemalla ihmisiä ja pysymällä herkkänä sille, mikä yhteiskunnassa kulloinkin koetaan tärkeäksi. Lupaan tehdä myös sen ja olla lisäksi tavoitettavissa. 

Kuljin viimeiset kaksi viikkoa kaupungilla jakamassa esitettä ja tapaamassa ihmisiä. Monilla menee aiempaa huonommin ja yksinasuvilla paineet ovat erityisen kovat. Teemat, joita näissä kuntavaaleissa pidin esillä, toivat yli kuusisataa ääntä. Yksinasujien taloudellista tilannetta on pyrittävä helpottamaan. Kaupungistuminen joka lisää yksinasumista myös nakertaa ihmisten yhteenkuuluvuuden tunnetta. On tärkeää luoda edellytyksiä sille, että kukaan ei syrjäytyisi kaupungissa, missä naapuri on todellakin vain seinän takana. Yksinäisyys voi viedä terveyden. Lisäksi inhimillisen kärsimyksen hinta on mittaamaton. Aion valtuutuksellanne pitää ääntä yksinasuvien kaupunkilaisten puolesta ja tehdä parhaani, jotta neljän vuoden päästä voisimme kaikki tässä kaupungissa entistä paremmin.

Kirjoittelen näille sivuille jatkossa valtuustokauden tapahtumista ja luottamustehtävien hoitoon liittyviä blogeja. Tulehan pistäytymään uudelleen, ja oikein hyvää kevättä!

J

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s