Äänelläsi on merkitystä

90-luvun filosofisessa tutkimuksessa oli ilmassa toiveita siitä, että aikanamme oltaisiin tulossa sellaisen kehityksen piiriin, missä eri maailmankatsomuksen, ja uskomusjärjestelmien edustajat alkaisivat viimein suvaita tai jopa ymmärtää toistensa ajatuksia ja olemassa olon oikeutusta. Kuitenkin viimeaikainen kehitys maailmalla osoittaa, että odotukset ovat olleet liian optimistisia. Ovatko vaikeudet nyt tulossa tänne?

Eräässä mielessä vaikeudet ovat jo täällä, mutta se ei johdu pakolaisista. Joskus ihmetyttää miten muutama kymmenen tuhatta tulijaa voi pistää yli 5 miljoonaa sekaisin? Meidän aitoja ongelmia ovat syrjäytyminen ja yksinäisyys sekä yksinasuvien pärjääminen ja nuorisotyöttömyys. 

Minulle huolta aiheuttaa sisäisen yhtenäisyytemme. Pidän edellytyksiämme selvitä maailman myllerryksistä erittäin hyvinä, mutta se vaatii malttia keskusteluun ja merkittävässä asemassa olevien tahojen vastuullista toimintaa. Leimakirveet lentävät turhan huolettomasti. Meidän pitää kyetä luottamaan järjestelmään ja kunnioittaa sen toimintamekanismia. Lait säätää poliitikot, tuomarit tuomitsevat ja virkamiehet, kuten poliisi panevat toimeen. Maailma on muutunut nopeaksi, joka vain korostaa harkinnan roolia. En hyväksy reihumista ja paikkojen rikkomista tai oman käden oikeutta joka vahingoittaa muita ihmisiä. Kun asioihin halutaan muutosta, on se tehtävä politiikan kautta, sillä elämme demokratiassa, jonka on lähtökohtaisesti kyettävä tähän. Pitää arvostaa sitä, että meillä presidentit vaihtuvat vähintään 12 vuoden välein ja hallituksessakin puolueita on mahdollista vaihtaa, vaikka keskusta-oikeisto on siellä tikunnokassa istunut jo toista vuosikymmentä. Kannattaa siis miettiä miksi maamme tila on ajautunut taloudellisesti heikkoon tilaan ja näivettyy vailla visiota tulevaisuudesta. Päättäjiä on mahdollista vaihtaa, mutta silloin on mentävä äänestämään, kun tilaisuus tarjotaan. Seuraavan kerran tämä tapahtuu ensi sunnuntaina. Käytä siis ääntäsi, sillä hiljaa oleminen herättää kysymyksen, arvostatko omia mielipiteitäsi ja arvojasi tarpeeksi? Äänestäminen tarkoittaa myös läsnäoloa, jota ei voi nykyaikana liikaa korostaa. Olethan läsnä kotimaassasi Suomessa.

Mutta, vielä muutama sananen kuntapolitiikkaa. Katukampanjan aikana olen keskustellut monista asioista, ja listaan tähän pikavastauksia yleisimpiin kysyksiin.

Ilmaiset liput eläkeläisille joukkoliikenteeseen?

– Lippujen hinnat on korkeat ja niitä pitää voida hiukan huojentaa, se on kaikille tasapuolista. Opettajan kanssa liikuvat koululaiset tarvitsevat ilmaisen joukkoliikenteen jo pelkästään liikenteen sujuvuuden vuoksi.

Moskeija vai ei moskeija?

– Moskeijan voi puolestani rakentaa, sillä uskonnonvapaus on perusoikeus. Rahaa ei siihen tosin julkiselta puolelta anneta. On myös syytä muistuttaa, että Suomessa pätee Suomen lait, joten minkäänlaisia muslimien omia tuomioistuimia ei tulla sietämään. Jos tämä linja ei kelpaa, niin peruskivikeä tuskin kannattaa muurata.

Malmin lentokenttä?

– Olen ilmailuhenkinen ja linjaukset maailmalta kannustavat kaupunkikenttien kehittämiseen. Olisin mieluusti nähnyt Malmin toiminnassa. Päätökset kuitenkin on asiasta jo tehty, joten näillä mennään ellei ihmeitä tapahdu.

A1 Ratiolinjan lakkautus?

– Alppilalaisena A1 linjaa käyttävänä en kannata. Se on erinomainen ruuhka-aikojen linja.

Sunnuntaina sitten kaikki uurnille! Muutos on mahdollinen. Tehdään se yhdessä.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s