Alppilan kuuskulma remonttiin!

Asun Alppilassa, joka on mielestäni kuin Helsingin hiomaton timantti. Alueen tunnelma on oikein mukava, mutta Alppilan viihtyisyyttä voisi tietenkin kehittää edelleen. Koska myös kuntavaaleissa on oiva tilaisuus harrastaa siltarumpupolitiikkaa, aion käyttää tilaisuuden röyhkeästi hyväksi! 😉

Ehdotan, että Alppilaan voitaisiin tehdä uusi viheralue. Joskus muinoin Alppilan kuuskulmassa, Porvoonkadun ja Viipurinkadun risteyskohdassa, toimi kolmosen päättäri. Ratikat seisahtuivat aukiolle tasaamaan vuorovälejä. Jossakin vaiheessa päättäri kuitenkin siirtyi Nordensköldinkadulle eläintarhaan ja nykyään vaunut siten kolistelevat suoraan kuuskulman läpi. Päättäriaikojen muistona autot kiertävät edelleen aukion ympäri väistäessään raitiovaunupysäkkiä. Koska vaunut eivät nykyään enää seiso puistikon laidalla, miksi emme linjaisi autokaistaa ratikkakiskojen mukaisesti. Liikenne on kuuskulmassa tällä hetkellä turhan monimutkainen. Kuuskulma nimityksen mukaisesti aukion reunoille liittyy kuusi katua.

IMG_0027

Aukio on tunnettu myös nimillä ”viiden minuutin pysäkki” ja ”vanha päättäri”.

Kunnon puisto tekesi kuuskulmasta paljon mukavamman ja selkeämmän kokonaisuuden ja samalla voitaisiin myös parantaa liikennejärjestelyjä vähentämällä turhaa kurvailua alueella. Ehdotan seuraavaa:

  • Ohjataan Kallion suunnasta tuleva autoliikenne Porvoonkadulta Viipurinkadulle ratikkalinjaa pitkin.
  • Muutetaan aukion liiketilojen edessä menevä osa Porvoonkatua pihatieksi, joka on sallittu vain huoltoajolle.
  • Siirretään taksitolppa aukion luoteislaidalle.
  • Laajennetaan ja ehostetaan raitiovaunupysäkin puistoa.
  • Järjestetään puistikon uudesta ilmeestä suunnittelukilpailu.
Kuuskulma1

Kartalla merkattu nuolin nykyinen ajoreitti (punaisella) ja uusi ajoreitti (sinisellä). Pihatie (harmaalla).

Alppila on mukava asuinpaikka, joka vain odottaa kukkaan puhkeamistaan. Remontti voitaisiin rahoittaa vaikka lähiörahastosta. Alueella asuu paljon ihmisiä, ja uusi puisto tietenkin lisäisi viihtyisyyttä merkittävästi. Se myös parantaisi alueen liikkeiden vetovoimaa ja voisi tuoda Alppilan alueelle uutta puhtia. Kuuskulmasta voisi tulla tunnelmaltaan erittäin hieno, ellei jopa Karhupuiston veroinen!

Tehdään Alppilasta piirun verran parempi! 🙂

Yksi kommentti artikkeliin ”Alppilan kuuskulma remonttiin!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s